F.A.Q.


Extra informatie


Wat is het geheim van traagschuim?
Traagschuim is ook bekend als “memory foam” of “drukverlagend schuim”. Als u traagschuim indrukt en weer loslaat neemt het materiaal vertraagd zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Hieraan is de term traagschuim ontleend. Technisch gesproken is het visco-elastisch polyurethaanschuim. Oorspronkelijk door NASA ontwikkeld om de enorme druk tijdens de lancering voor astronauten te verlichten. De drukverlagende eigenschap van traagschuim heeft een revolutie in slaapcomfort ontketend. Doordat het materiaal de vorm van uw lichaam aanneemt onder invloed van lichaamswarmte krijgt het schuim de ideale pasvorm voor uw lichaam en wordt de druk van uw lichaam op een kussen of matras gelijkmatig verdeeld over het gehele contactoppervlak. Dit biedt een uitzonderlijk comfortabele ondersteuning. Na toepassing in de ruimtevaart is traagschuim voor het eerst grootschalig toegepast in de gezondheidszorg in drukverlagende orthopedische kussens en matrassen. Vervolgens is het een doorbraak geworden in slaapcomfort voor iedereen.

Is Comfort Air® traagschuim beter dan andere soorten traagschuim?
Traagschuim is er in uiteenlopende kwaliteiten, voor uiteenlopende toepassingen. Bij de ontwikkeling van Comfort Air® traagschuim worden alle eigenschappen afgestemd op slaapcomfort. Comfort Air® traagschuim voor topdekmatrassen heeft een dichtheid van 65 kg/m3. Voor kussens is gekozen voor lichtere en flexibelere kwaliteiten tussen 50 en 65 kg/m3. Comfort Air® traagschuim staat bekend om zijn optimale tempertuurcurve. Waar van andere merken schuim bekend is dat ze zij beneden 15 °C oncomfortabel hard kunnen worden, blijft Comfort Air® traagschuim comfortabel tot veel verder beneden kamertemperatuur. Uw kussen of matras biedt daardoor direct het comfort dat u mag verwachten, zonder eerst op te hoeven warmen.

Ik heb een afwijkende maat matras, kan ik toch een Comfort Air® topdekmatras gebruiken?
Wij adviseren u een topdekmatras in dezelfde maat als uw matras te gebruiken. Comfort Air® topdekmatrassen zijn standaard leverbaar in de maten 80 x 200 cm; 90 x 200 cm; 140 x 200 cm; 160 x 200 cm en 180 x 200 cm. Indien u een topdekmatras in een andere maat wenst, kunnen wij die op aanvraag voor u produceren.

Kan ik een elektrische deken gebruiken op een Comfort Air® topdekmatras?
Ja, u kunt een elektrische deken gebruiken op al onze topdekmatrassen. (dus niet eronder!). Wel kan een elektrische deken invloed hebben op het slaapcomfort. De eigenschappen van het traagschuim zijn afgestemd op uw lichaamswarmte. De extra warmte van een elektrische deken kan zorgen dat het topdekmatras zachter wordt. Verder zijn elektrische dekens minder elastisch, waardoor het mogelijk is dat het topdekmatras zich minder goed naar uw lichaam vormt.

Hoe lang gaat een Comfort Air® topdekmatras mee?
Hoewel uw topdekmatras veel langer kan meegaan, zijn minimaal 5 jaar optimale productprestaties te verwachten, bij normaal gebruik van ongeveer 8 uur per dag. De levensduur is altijd afhankelijk van de hoeveelheid en intensiteit van het gebruik.

Na voor het eerst op mijn nieuwe topdekmatras te hebben geslapen, heb ik toch rugpijn. Is het topdekmatras niet geschikt voor mij?
Het menselijk lichaam moet wennen aan veranderde omstandigheden. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Het kan zijn uw lichaam een wat langere aanpassingsperiode nodig heeft. Gun uw lichaam die tijd door het dekmatras nog wat langer te proberen. U zult niet de eerste zijn die na een paar weken niets anders meer wil!

Wat is de zomerzijde en wat is de winterzijde van het Comfort Air® Cool! topdekmatras?
De blauwe zijde is de zomerzijde met Cool! weefsel. Bij hogere temperaturen slaapt u het koelst op deze zijde.
De witte velours zijde is de warme winterzijde, waarop u warmer slaapt bij lagere temperaturen.

Hoe kan ik mijn topdekmatras het best onderhouden?
De hoes van het topdekmatras is afritsbaar en wasbaar (zie ook de wasvoorschriften op het waslabel aan de hoes.) De binnenkant van het topdekmatras behoeft in principe geen onderhoud. U kunt het traagschuim eventueel met een vochtig doekje schoonwrijven. Het is aan te raden niet meer vloeistof dan noodzakelijk te gebruiken, omdat het schuim langzaam droogt.

Comfort Air®: voor wie beter én gezonder wil slapen. Onze kussens en topdekmatrassen zijn gemaakt voor iedereen die beter én gezonder wil slapen. Comfort Air®
onderscheidt zich met zeer duurzame, hoogwaardige producten, tegen buitengewoon
concurrerende prijzen. Miljoenen mensen slapen al op Comfort Air® producten en
staan elke dag uitgerust weer op.

Onderhoudsinstructies:
• Comfort Air® (geldt niet voor Comfort Air Cool!) hoezen zijn afneembaar en wasbaar volgens deze wasinstructies:• Comfort Air® traagschuim kan niet worden gewassen. Indien nodig kan het worden
schoongemaakt met behulp van een vochtige doek met een mild wasmiddel.
Na behandeling laten opdrogen. Het schuim nooit verwarmen.


Waarom Comfort Air® Cool! kussens en topdekmatrassen?

* Memory Foam met ventilerende 3D-toplaag zorgt voor een ideaal slaapklimaat en        een ultiem gevoel van luxe;

*Het 3-dimensionaal weefsel aan de binnenkant van de gekleurde zomerzijde vormt een verkoelende luchtlaag tussen het lichaam en kussen/matras en helpt        transpiratie te beperken;

*Hoge kwaliteit Memory Foam vormt zich precies naar de contouren van uw lichaam en ontlast zo gevoelige drukpunten. Hierdoor ligt u ontspannen en kunt u                comfortabel slapen;

* Zomerzijde: koel en ventilerend;        Winterzijde: behaaglijk warm;

* Optimale ondersteuning en ventilatie voor ultiem comfort.BELANGRIJK:
• Het Comfort Air topdekmatras is voor het vervoer gecomprimeerd in de verpakking. 24 uur na uitpakken zal het zijn normale vorm en volledige afmetingen weer terughebben.
• Het kan zijn dat het matras doordat het ingesloten is geweest in plastic een lichte geur heeft. Deze lucht verdwijnt binnen korte tijd en is niet schadelijk voor de
gezondheid.
• Hoewel er geen gezondheidsrisico’s zijn, raden wij af om een elektrische deken te gebruiken in combinatie met dit Comfort Air® product, aangezien het de specifieke,
ondersteunende werking van het traagschuim vermindert.